Bouw woningbouwproject Peppelweg in Rotterdam Schiebroek feestelijk gestart

Rotterdam, 26 mei 2016 – Op dinsdag 24 mei vierden kopers en projectbetrokkenen de start van de bouw van woningbouwproject ‘Wonen aan de Peppelweg’ in Rotterdam-Schiebroek. Als officiële handeling sloeg wethouder Ronald Schneider van de gemeente Rotterdam samen met de ‘jongste‘ toekomstige bewoonster van het project de eerste paal.   

Na de feestelijke handeling heeft de wethouder de toekomstige bewoners geïnterviewd over hun huidige woonplaats. Opvallend is dat op één na iedereen uit Rotterdam komt. Bart van Sliedregt (directeur) van Kikx Development en Rob Tummers (commercieel directeur) van Dura Vermeer Bouw Zuid West hebben zich ook nog gericht tot de toekomstige bewoners. Hierna was er tijd om elkaar nader te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje. De toekomstige bewoners hebben zich goed vermaakt en er zijn diverse contactgegevens uitgewisseld.

Wonen aan de Peppelweg

KIKX Development en Dura Vermeer Bouw Zuid West zijn in 2014, samen met Stichting Havensteder en de gemeente Rotterdam, de uitdaging aangegaan om de stilgevallen herontwikkeling van het gebied ‘Lupine’ rondom de Peppelweg in Schiebroek nieuw leven in te blazen. Het resultaat is de succesvolle ontwikkeling ‘Wonen aan de Peppelweg’, dat deel uitmaakt van de bredere gebiedsontwikkeling in tuindorp Schiebroek. Het project met voortuinen en haagjes moet het groene karakter en de leefbaarheid van de wijk zowel behouden als versterken.

63 fraaie eengezinswoningen

Wonen aan de Peppelweg bestaat uit 63 grondgebonden nieuwbouwwoningen, verdeeld over drie fasen. De fraaie eengezinswoningen in jaren ’30 stijl hebben een woonoppervlakte vanaf circa 116 m², zijn gelegen op eigen grond en hebben een royale tuin. Met de verschillende uitbouw- en indelingsopties krijgen de kopers de mogelijkheid om hun woning helemaal naar eigen wens in te vullen.

Start verkoop fase 3 najaar 2016

Alle 44 woningen in de eerste en tweede fase zijn verkocht. Nog dit najaar zal gestart worden met de verkoop van fase 3, de laatste 19 woningen van Wonen aan de Peppelweg.

Voor meer informatie over de laatste fase kan contact worden opgenomen met makelaar TW3 op telefoonnummer (010) 300 71 17 of Spindler Makelaars op telefoonnummer (010) 418 05 15. Of bezoek de website www.wonenaandepeppelweg.nl.