Voor alweer de vierde editie ging KIKX met “ondersteunde relaties” op pad. Dit jaar stond Rotterdam Noord op het programma.

Op 3 oktober jl. kwamen ook dit jaar weer de dames, met een ondersteunde functies gerelateerd aan het vastgoed, samen om ditmaal Rotterdam Noord te ontdekken. Ondanks de regenachtige dag was het wederom een groot succes.

In samenwerking met SKVR hebben wij het programma samengesteld. Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) is het Centrum voor de Kunsten van Rotterdam.

Met een groot gezelschap trokken we de wijken van Rotterdam Noord in. Er werd gestart met een rondleiding onder begeleiding van Vera Harmsen. Vera nam ons mee in de geschiedenis van het rauwe noorden maar bovenal het charmante Rotterdam Noord. Zij toonde ons diverse bijzondere panden in de nauwe straten met schitterende historische verhalen.

Er kwamen veel monumenten aan bod waaronder gevangenis “ De Noordsingel”. Deze gevangenis werd aangelegd als onderdeel van het Waterproject in 1872.

De gevangenis, nu bekend als nieuwbouw project “De Tuin van Noord” wordt momenteel “omgetoverd” naar bijzondere appartementen. Eind dit jaar worden de eerste woningen opgeleverd. Jacqueline Baks werkend als directie secretaresse bij HD Projectrealisatie neemt ons mee naar de oorsprong van deze speciale plek in Rotterdam Noord. Op een klein stukje nieuwbouw na blijven de gebouwen behouden van de gevangenis.

Via de smalle straatjes met bijzondere gevelbeelden en vooral mooie verhalen eindigden we in de 2e Pijnackerstraat. Tussen de gevels van de 2e en 3e Pijnackerstraat ontwikkelt KIKX Development een supermarkt met daarbij 10 nieuwe woningen. Eén van de gevels wordt terug gebouwd in authentieke stijl en de andere gevel blijft behouden. Achter de gevels bevond zich voorheen een school. Ooit vestigde zich hier de eerste lees bibliotheek van Rotterdam.

Binnenkort zal achter de gevels van deze school een supermarkt herrijzen. Dit wordt een enorme trekpleister voor de overige ondernemers welke gevestigd zijn aan de “Noorderboulevard”.

Na een voortreffelijke lunch verzorgt door Esto Food and Drinks maakten de dames zich klaar voor een workshop `Filmen  met je smartphone`. Voorafgaand aan de praktijkopdracht bracht Malcolm ons wat meer bij over de geschiedenis van het ontstaan van de filmindustrie. Hierop volgend gingen de dames de omgeving in beeld brengen. Door verschillende skills die Malcolm ons bijbracht gingen wij zelf aan de slag! De resultaten mogen er zijn en deze werden dan ook uitvoerig met elkaar bekeken na afloop onder het genot van een drankje en hapje. Wij kijken terug op weer een geweldige dag!