Rotterdam, 6 april 2021 – Op donderdag 1  april vierden kopers en projectbetrokkenen de start van de bouw van woningbouwproject ‘Wonen in het Bosbad’ in Eindhoven – Meerhoven.

Als officiële handeling sloegen Michel Heijneman (ontwikkelaar KIKX) en Martin Beukeboom (directeur Dura Vermeer Zuid) de ‘eerste’ (digitale) paal.   

Kikx uit Rotterdam ontwikkelt er aan de Bosgors in Eindhoven in totaal 20 luxe appartementen in Het Bosbad. De bouw is gegund aan Dura Vermeer Bouw Zuid (en voor het ontwerp tekende Gaaga Architecten (link) uit Delft. Het duurzame en circulaire project, met een GPR score van 8,7 bestaat uit twee gebouwdelen van 8 en 12 appartementen, welke omsloten worden door ruime balkonterrassen. Alle woningen worden uitgevoerd als 3, 4 of 5-kamer appartement en beschikken standaard over luxe sanitair, vloerverwarming en duurzame (gasloze) installatie voor een lage energierekening.

Host Peet Vermeulen liet zich vervolgens door het uitvoeringsteam Patrick van Aggelen rondleiden op de bouwplaats. Toekomstige bewoners waren getuigen van de bijeenkomst via een livestream. Dankzij de ontvangst van een borrelpakket werd het digitale proostmoment, ook op afstand, een feestelijk moment.

Shinrin-Yoku

Dit duurzame woongebouw is bijzonder in alle opzichten. Het ontwerp is geïnspireerd op het Japanse gebruik Shinrin-Yoku, waarbij je je volledig met je zintuigen onderdompelt in het bos om tot rust te komen. De houten gevel van het gebouw lijkt op te gaan in de bomenrijke omgeving. Duurzaam, energiezuinig en elegant in haar verschijningsvorm. Het is niet voor niets dat het ontwerp van ‘Het Bosbad’ is genomineerd voor de Eindhovense Dirk Roosenburg Architectuur prijs.

De bouw van de twee appartementencomplexen is in volle gang. Meer informatie over dit project vind je hier: www.woneninhetbosbad.nl