Ondanks deze bijzondere tijden tekenden Edwin Blom en Bart van Sliedregt vandaag op het nieuwe kantoor van KIKX Development in Rotterdam de aannemingsovereenkomst voor de herontwikkeling van twee oude schoolpanden aan de 2e Pijnackerstraat in Rotterdam-Noord. KIKX ontwikkelde hier op eigen initiatief een plan voor deze twee schoolgebouwen om hier een nieuwe supermarkt met daarboven tien appartementen te realiseren. In het plan zal Dura Vermeer Heyma er onder andere voor zorgen dat de monumentale schoolgevel uit 1890 gestabiliseerd wordt en deze zal worden geïntegreerd in de nieuwbouw.

Het bouwplan zelf is gelegen aan de Zwart-Jan straat in Rotterdam-Noord, in de volksmond ook wel “De Noorderboulevard” genoemd en zal een belangrijke positie innemen in het versterken van het winkelaanbod van de wijk. De komst van een nieuwe supermarkt zorgt voor een positief effect op de omliggende winkels en woningen. Op termijn kan deze ontwikkeling daarom bijdragen aan herstel van het winkelbestand rondom de Zwart- Jan straat.

Voor beide partijen is de ondertekening van deze overeenkomst een mooie mijlpaal in de samenwerking, en we kijken uit naar de start van de werkzaamheden.