KIKX Development uit Rotterdam heeft met succes deelgenomen aan de ontwerpwedstrijd “Wonen in een beeldentuin, cluster 1” van de gemeente Eindhoven en gewonnen met haar ontwerp “Het Bosbad”. Zij mogen nu het perceel aankopen in Bosrijk, Meerhoven, en daar hun plannen gaan realiseren. Voor het winnende plan tekende Gaaga Architecten uit Leiden en het ontwerp viel niet alleen in de smaak bij de jury, maar ook bij veel van de bewoners die advies konden uitbrengen over de plannen. 

Bosrijk volop in ontwikkeling

Bosrijk is volop in ontwikkeling. Daarbij spelen duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en spraakmakende architectuur een belangrijke rol. Het bestaande landschap is uitgangspunt voor de bouwontwikkeling. Het wonen in het landschap wordt vormgegeven als ‘beelden in een beeldentuin’. De ruimte om de woningen heen is in feite de tuin van de bewoners van Bosrijk. 

Het Bosbad

Het Bosbad  bestaat uit 20 luxe appartementen in een bosrijke setting en de appartementen beschikken over 95 tot 140m² woonoppervlakte. De appartementen zijn bijzonder duurzaam en bieden veel licht en ruimte. Bovendien beschikt elk appartement over een eigen parkeerplaats in de half verdiepte stallinggarage.

Het gebouw is evenwichtig vormgegeven met natuurlijke materialen, mens- en milieuvriendelijk gebouwd en nauw verbonden met het bomenrijke parklandschap. Opvallend zijn de slanke buitenruimtes, ondersteund door houten boomstammen, die volledig rondom het gebouw lopen. Elke appartement heeft daardoor een riante woning brede buitenruimte.

Het geheel ligt iets verhoogd in het landschap door de half verdiepte in het landschap opgenomen parkeergarage.

De jury was vooral te spreken over de sterke integratie tussen landschap, stedenbouw en architectuur. Het gebouw is in al zijn eenvoud een helder, ingetogen icoon dat met zijn beeldbepalende kolommenstructuur van boomstammen opgaat in het bos.

De ontwikkelaar gaat hun plannen nu verder uitwerken. Naar verwachting wordt in de eerste helft van 2020 al gestart met de verkoop.

Heeft u interesse stuur dan uw contactgegevens naar info@kikx.nl