Op woensdag 20 april jl. konden geïnteresseerden tijdens een PROEF-sessie nu echt kennismaken met het project ERF357.

KIKX Development ontwikkelt aan de historische Voordijk in Barendrecht ERF357. Dit betreft 9 luxe woningen in het hogere segment. Het 2^1 kap Voorhuis, de vier geschakelde Erfwoningen, de 2^1 kap Erfwoning en de vrijstaande woning zijn stedenbouwkundig op een ouderwets boerenerf neergezet. De architectuur is modern, maar refereert aan de boerderijstijl.

Volgens het ontwerp van Moederscheim Moonen zijn de woningen erg ruim (vanaf 190m2 woonoppervlak), hebben de Erfwoningen een eigen parkeerplaats en een garage en krijgen de Voorhuiswoningen en de vrijstaande woning twee privé parkeerplaatsen. Het binnenterrein wordt hoogwaardig afgewerkt en zal alleen worden gebruikt door de bewoners en hun gasten. Daarmee is het een ideale plek om te wonen, te verblijven en te spelen.

Men was uitgenodigd om samen met de makelaar, de architect, de aannemer en de ontwikkelaar aan de slag te gaan met de plattegronden van de verschillende type woningen. Samen werden de mogelijkheden bekeken voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer of badkamer maar ook overige aanpassingen aan de woning waren bespreekbaar. In dit stadium zijn er nog veel mogelijkheden. Tevens werden de eerste prijsindicaties gecommuniceerd.

De opkomst was enorm en de locatie, t.w. Zorgboerderij De Buytenhof te Rhoon, is helemaal in de stijl van ERF357.

Naar verwachting zal er snel gestart worden met de verkoop van de 9 design woningen waarnaar zoals het er nu naar uit ziet er in Q4 2017 de eerste paal geslagen zal worden.