Donderdag 13 september jl. was het zover. De dames met een ondersteunende functie in het vastgoed kwamen weer bij elkaar. Dit jaar voor alweer de derde editie van deze nuttige maar vooral gezellige dag.

Dit keer ontdekten zij gezamenlijk het M4H gebied. In dit gebied hebben pionierende en ambachtelijke maakbedrijven hun plek gevonden, creatieve ondernemers voelen zich thuis, net als bedrijven en de circulaire maakindustrie.

Na een kop koffie op de ludieke festival locatie het Keilecafé begon de ontdekking voor de helft van de groep in het inspirerende gebied. Het weer leende zich perfect voor een rondleiding onder begeleiding van een gids. Na het M4H gebied te hebben verkend gingen de dames met de watertaxi richting het RDM gebied.

Op de RDM campus bezochten zij “Het Innovation Dock” van RDM Rotterdam. Het Dock biedt letterlijk en figuurlijk ruimte voor innovaties . In de grote, open loods kunnen technische projecten worden ontworpen, ge-prototyped, geassembleerd en getest. Er waren diverse korte presentaties van de een aantal bedrijven welke in de RDM Campus gevestigd zijn.

De andere helft startte met een workshop Material Driven Design bij Buurman. Buurman is een openbare werkplaats en winkel voor tweedehands (bouw) materiaal. Wat ooit afval was krijgt bij Buurman een tweede leven. Maken staat daarbij centraal, want met creativiteit is ieder restmateriaal inspiratie voor iets nieuws.

Tijdens de workshop waren er verschillende soorten restmateriaal aanwezig. De groep werd onderverdeeld in teams en ieder team kreeg 1 soort materiaal toegewezen. Vervolgens trok elk team een kaartje met een ontwerpopdracht. De uitdaging was om deze opdracht uit te voeren met enkel de toegewezen materialen. Na een korte creatieve brainstorm  was het handen uit de mouwen en bouwen maar. Aan het einde van de workshop werden concept, ontwerp en prototype aan elkaar  met passie en plezier gepresenteerd.

Na het ochtendprogramma werd er in het zonnetje van een heerlijke lunch genoten in het Keilecafé.  Rond 14.00 uur wisselde de groep van activiteit.

Dankzij de goede opkomst van enthousiaste creatieve dames was het een zeer geslaagd event en kijkt KIKX terug op een leerzame en leuke dag. Tot volgend jaar!