KIKX Development heeft in samenwerking met Dura Vermeer voor o.a.  Lidl Nederland een ontwikkeling in Raamsdonkveer gerealiseerd.

KIKX Development, dat zich vooral in binnenstedelijke (winkel)gebieden als een vis in het water voelt, aangezien die integraal, complex zijn en betekenis heeft, koos ervoor het gehele bouwproces van het begin tot het eind op een unieke manier te laten filmen.

Het nieuwbouwproject dat werd gebouwd door Dura Vermeer bevindt zich aan de Keizersdijk in het gezellige historische centrum van Raamsdonksveer en is gelegen nabij het al bestaande P-terrein Touwbaan. De nieuwe commerciële ruimtes sluiten door de accenten in de gevels en nokhoogtes naadloos aan op het huidige, reeds gevarieerde gevelbeeld aan de Keizersdijk.

Voor Lidl werd een winkel van maar liefst 1.860m² gerealiseerd. Het nieuwe filiaal in Raamsdonksveer kenmerkt zich door vele milieuvriendelijke en energie zuinige aspecten. Zo is er bij de bouw onder meer gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen. Ook is het filiaal voorzien van 100% LED-verlichting en krijgt het PV cellen op het dak.

Gezamenlijk kijkt men terug op een succesvol en plezierig verlopen project.

De beelden zijn verzorgd door Suprmen en Yorick Leusink