De transformatie van het voormalige visserijcentrum in Vlaardingen gaat een nieuwe fase in. Het Museumkwartier wordt een aantrekkelijk stedelijk woonmilieu, waar de industriële sfeer van het verleden terugkomt. Nog voor de zomer wordt gestart met het verwijderen van de oude loodsen achter de Westhavenkade en Vetteoordskade. Ze maken plaats voor woningen. De monumentale pakhuizen en kantoren aan beide kades blijven behouden, en krijgen een nieuwe functie.   

In opdracht van gebiedsontwikkelaar BPD werkt KIKX Development al sinds 2016 aan het transformatieplan voor het Museumkwartier. Nu de sloopvergunning voor een groot deel van de te verwijderen loodsen in het Museumkwartier onherroepelijk is, en de eigenaren van vrijwel alle panden aan de Westhavenkade en Vetteoordskade zijn vertrokken, kan daadwerkelijk gestart worden met de transformatie van dit binnenstedelijke gebied van 1,5 hectare. Het voormalige visserijcentrum van Vlaardingen krijgt een nieuw leven.

De monumentale pakhuizen en kantoren aan de Westhavenkade en Vetteoordskade blijven behouden en krijgen een nieuwe, passende functie. Hier kunnen woningen of voorzieningen een plek krijgen. Op het binnenterrein achter deze historische panden komen nieuwe, grondgebonden woningen aan een hofje. Het is de bedoeling dat de authentieke sfeer van het visserijverleden ook in de architectuur van de woningen terugkomt. Bijvoorbeeld in kleur- en materiaalgebruik.

Met de start van de sloopwerkzaamheden gaat de transformatie van het Museumkwartier een nieuwe fase in. In 2020 verwachten BPD Ontwikkeling en KIKX Development te kunnen starten met de bouwwerkzaamheden.   

Over BPD

BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 340.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 25 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland en Duitsland. In Frankrijk staat BPD in de top 10, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van Rabobank. Voor meer informatie: www.bpd.nl

Over KIKX Development

KIKX Development is een projectontwikkelaar gespecialiseerd in het transformeren van binnenstedelijk gebied. KIKX voelt zich prettig bij complexe integrale transformatie vraagstukken en ziet mogelijkheden waar anderen kansen laten liggen. Het in samenwerking creëren van meerwaarde in de vorm van een prettige leefomgeving, goede huisvesting en toekomst gericht gebruik. KIKX is naast een risico dragende onderneming ook adviseur en gedelegeerd ontwikkelaar. Projectontwikkeling is een multidisciplinair ambacht en KIKX wil haar kennis en kunde graag delen. Voor meer informatie: www.kikxdevelopment.nl