De ontwikkeling van de nieuwe supermarkt – in opdracht van KIKX Development – aan de Zwart Janstraat (Noorderboulevard) gaat dan eindelijk van start. Na jaren van voorbereiding en procedures zijn de afgelopen week in opdracht van de gemeente de sloopwerkzaamheden van de twee voormalige schoolgebouwen aan de 2e en 3e Pijnackerstraat afgerond.
Vandaag is de heistelling gearriveerd en wordt er door Dura Vermeer Bouw Heyma B.V. gestart met de bouw van een supermarkt van 1600 m² en 10 appartementen. Jumbo heeft een langdurig contract afgesloten met Westpoint Beheer welke tevens de belegger is van zowel de supermarkt als de appartementen.
De karakteristieke gevels van de scholen verdwijnen gelukkig niet voorgoed uit het straatbeeld. Zo is de gevel aan de 2e Pijnackerstraat behouden en wordt weer in oude luister gerestaureerd en onderdeel van de achtergelegen nieuwbouw. De gevel is behouden middels een tijdelijke staalconstructie om de gevel te stabiliseren. Aan de 3e Pijnackerstraat zijn de historische en beeldbepalende elementen in kaart gebracht om later weer te worden verwerkt in de nieuwe gevel.
De oplevering van de supermarkt en woningen staan gepland voor Q3 2022.