“Hij heeft me aangeraakt! Ik was me nooit meer!”
Hij heeft veel fans op Zuid, burgemeester Ahmed Aboutaleb. Onder luid gejuich opende hij met eens scheidsfluit op 29 oktober ‘Sportaccommodatie Zuid’, thuishaven van Nederlands bekendste multiculti-hockeyclub: HC Feijenoord.

Jaspreet Kaur, 10 jaar, was even het beroemdste – want tweehonderdste – lid van HC Feijenoord; ze kreeg de complimenten van de burgemeester. Op het podium van pallets deelde Aboutaleb nog meer warme woorden uit: aan de ‘groeibriljantjes’ van Zuid, aan de HC Feijenoord-grondlegger Paul Veldhuijzen. Die kreeg de meeste: “Paul, jij zult zeker niet als voetnoot de Rotterdamse geschiedenis in gaan!” Hij oogstte luid applaus toen hij grijnzend beloofde zijn cadeautje – een HC Feijenoord-shirt met ‘Aboutaleb 010′ op de rug – aan te trekken bij zijn eerste bezoek aan Amsterdam.

Gymnasium op Zuid?
Aboutaleb kwam niet alleen voor openingsgezelligheid. Hij gebruikte het palletpodium ook voor een onderwijsspeech voor meer en beter onderwijs op Zuid.
“Hier wonen de meeste jongeren van de stad, dus hier zit heel veel talent. En om talent te ontwikkelen heb je onderwijzers nodig. Elk kind is een ruwe diamant die alleen nog geslepen moet worden. Er wonen 200.000 mensen op Zuid, en er is géén categoraal gymnasium: daar moet de komende jaren verandering in komen!”

KIKX is trots om een bijdrage te leveren aan dit fantastische initiatief!