Na anderhalf jaar bouwen leverde KIKX Development vrijdag 11 april jl. de Beijerlandse Brug op aan haar huurders en de belegger. Alle zes winkels en de supermarkt zijn verhuurd en 24 van de 25 woningen zijn verkocht! KIKX heeft de 3.300 m2 winkelvloer, 22 appartementen, 3 stadswoningen en een dubbellaags parkeerdek (laag 1 openbaar voor de winkels, laag 2 privé voor de bewoners) op Rotterdam-Zuid voor eigen risico ontwikkeld. De komende weken zullen de winkels binnen verder worden afgebouwd. Kwaliteitsslager Rabat mocht met juwelier Sultan Paleis hiermee al eerder beginnen en tijdens de oplevering stonden de afbouwploegen van D-reizen, Dirx en supermarktorganisatie Dirk (voorheen Bas) ongeduldig in de startblokken.
Naar verwachting opent D-reizen eind april al als eerste haar deuren; de andere ondernemers zullen snel volgen waarna Dirk verwacht eind mei open te gaan voor het winkelend publiek.
Afgaand op de vele vragen vanuit de buurt (b)lijkt dit een welkome aanvulling op de dagelijkse boodschappenbehoefte in de wijk.

Met de nieuwe woningeigenaren, die inmiddels zijn in-gehuisd of nog flink aan het klussen zijn, komt de Beijerlandse Passage echt tot leven. Na opening van de laatste winkel zal er een feestelijk evenement georganiseerd worden voor alle betrokkenen en omwonenden in de wijk, waarbij wij met elkaar zullen vieren dat de Beijerlandse Brug er in deze moeilijke tijd toch is gekomen! Een prachtige ontwikkeling voor de wijk en hopelijk een impuls voor de gehele Winkelboulevard Zuid (www.wblvdz.nl).