Onder begeleiding van muziek, veel confetti en bijzondere steltenlopers opende V&D 15 november jl. zijn deuren op het Veerplein te Vlaardingen voor het publiek. De opening werd feestelijk gevierd en trok veel bezoekers, die blij waren dat V&D na een afwezigheid van acht jaar terug is in het centrum van Vlaardingen. Na positieve woorden van de wethouder economische zaken, Ruud de Vries en Directeur Operations V&D Sanne Oosterhoff, werd het lintje door geknipt en konden de bezoekers massaal de nieuwe V&D bewonderen.

KIKX heeft voor eigen rekening en risico het nieuwe V&D warenhuis tussen het Veerplein en de Cronjéstraat ontwikkeld. Tot december 2012 stond op de locatie het voormalige Rabobankgebouw, waarin Zeeman en Allure Bloemen & Planten hun winkels hadden. Op 17 december 2012 is gestart met eerst de asbestsanering en de leegsloop en na de feestdagen van 2012 is begin 2013 de werkelijke sloop begonnen. Op 22 maart 2013 is de bouwrijp gemaakte locatie overgedragen aan de aannemer.

Het nieuwe warenhuis telt drie gelijkwaardige bouwlagen (begane grond, 1e en 2e verdieping) met een totale bruto vloeroppervlakte van ruim 4.650 m2. Op de 2e verdieping is een La Place restaurant gevestigd. De casco-nieuwbouw heeft tot de oplevering aan V&D op 30 september 2013 al met al slechts zes maanden geduurd. Na een indrukwekkende afbouw- en inrichtoperatie opende V&D 15 november 2013 haar deuren. Tijdens het ontwikkelingstraject stond de oplevering voor eerste kwartaal 2014 in de agenda; met de oplevering eind september 2013 is het gebouw ruim drie maanden eerder opgeleverd. Dit gaf V&D vervolgens de kans al voor Sinterklaas en de feestdagen voor publiek open te zijn.