De Hofdame – Barendrecht

Home / / / De Hofdame – Barendrecht

BESCHRIJVING

In het voorjaar van 2021 heeft KIKX de onderhandse prijsvraag Vrouwepolder fase 6 gewonnen met de indiening van haar plan: ‘’De Hofdame’’. Naast de basisschool ‘Hof van Maxima’ realiseren wij een luxe appartementencomplex met in totaal 25 appartementen, variërend in oppervlakte tussen de c.a. 93-130m2.

Ontwerp

Met het ontwerp is aansluiting gezocht bij de wijk, zowel qua architectuur als op het naastgelegen groen. Het gebouw staat dan ook als een parkwachter langs het langgerekte park welke tussen Vrouwenpolder en Lagewei is gesitueerd. Het gebouw voegt zich natuurlijk binnen het bestaande weefsel, waardoor de verhoudingen met de omgeving niet op scherp komen te staan.

Energieneutraal en circulair

Met een doorgerekend installatieconcept weten we een energieneutraal gebouw te realiseren, met een zo laag mogelijke milieubelasting. Het zijn de ambities van de gemeente die wij delen, en waar wij altijd zoveel als mogelijk op inzetten. Door het toepassen van de juiste (circulaire) materialen, bouwkundige oplossingen, en efficiënte installaties realiseren we een gezond en energetisch uitgebalanceerd gebouw.

Groen en biodiversiteit

De inrichting van het groene openbaar gebied, alsmede het private groen aan en op het gebouw is zorgvuldig ontworpen en uitgedacht. Het aantrekkelijke groen rondom het gebouw loopt op diverse plekken het gebouw op tot aan het extensieve groendak. De comfortabele, natuurinclusieve woningen liggen in een biodivers landschap met ruimte voor flora en fauna. Er is aandacht voor klimaatadaptie dankzij het opvangen, gebruiken en infilteren van regenwater.

Dit luxe appartementencomplex straalt op alle vlakken een hoog kwaliteitsniveau uit, en is vanwege onder andere de alzijdige oriëntatie een aanwinst voor de wijk en omgeving. Deze ambitie is tot uiting gebracht in het totaalplan, waarbij voor de hoogwaardige en levensloopbestendige appartementen geldt dat maximaal is ingezet op gezond, groen en duurzaam wonen.

In de eerste helft van 2022 zal worden gestart met de verkoop, en halverwege 2022 is naar verwachting start bouw.

Bekijk voor meer informatie onze project website op: https://www.wonenindehofdame.nl

OPDRACHTGEVER

Vrouwe Zes B.V.

DOEL

Realisatie 25 luxe appartementen Vrouwepolder Fase 6.

OPLEVERDATUM

Eind 2023.
Related Projects