De Martinaren – Schiedam

In de periode september 2020 tot februari 2021 heeft GetYourKikx meegedaan aan een tenderprocedure uitgeschreven door de gemeente Schiedam. Na deze procedure tussen 5 ontwikkelaars is het plan ‘De Martinaren’ door de gemeente als 2e beoordeeld. Samen met ARD/ Atelier Ruim Denkers heeft GetYourKikx het ontwikkelplan ‘De Martinaren’ uitgewerkt met als basis een nieuw groen en gezond hart voor de wijk Tuindorp te realiseren.

OPDRACHTGEVER

DOEL

Natuur-inclusief en duurzaam wonen in het verlengde van het Schiedamse Beatrixpark.

OPLEVERDATUM

BESCHRIJVING
Op de plek van de voormalige Sint-Martinusschool voorzagen wij twee kleinschalige appartementencomplexen, met in totaal 26 appartementen variërend in oppervlakte tussen de 75m2 en 95m2. Het plan voegt zich subtiel binnen het bestaande weefsel van Tuindorp en past qua architectuur goed bij de omliggende bebouwing. Ondanks dat, is het een eigentijds ontwerp welke zich op die manier weet te onderscheiden van de overige woningen in de wijk.

Groen en gezond
Wij hebben gekozen voor herontwikkeling van de huidige school, waardoor een nieuw groen hart van de wijk kon worden gecreëerd. Een plek waar jong en oud zich kunnen vermaken, spontane contactmomenten gestimuleerd worden, kinderen kunnen spelen en ouderen elkaar kunnen treffen. Bij de inrichting van het openbaar gebied is dan ook met name gefocust op ontmoeting en ontspanning.

De groene omgeving waarin de twee gebouwen zijn gepositioneerd kan worden ervaren als een verlengde van het nabijgelegen Beatrixpark. Binnen het plan is maximaal ingezet op natuur-inclusiviteit en duurzaamheid. Daarbij lag de focus op energie efficiëntie en bouwkundige optimalisatie en het toepassen van circulaire materialen.

Ondanks dat GetYourKikx de tenderprocedure niet heeft gewonnen zijn wij trots op dit plan, en zullen wij o.a. binnen de gemeente Schiedam op zoek gaan naar nieuwe kansen waar GetYourKikx haar kennis, kunde en creativiteit kan inzetten om een inspirerend plan te realiseren welke een kwaliteitsimpuls is voor de omgeving.

Recente Projecten

Nieuwbouw

De Hofdame

Barendrecht

Nieuwbouw

Het Bosbad

Eindhoven

Commercieel

Nieuw Kralingen

Rotterdam