Noorderboulevard – Rotterdam

KIKX transformeert op eigen initiatief twee schoolgebouwen tot een supermarkt met daarboven tien huur appartementen.

OPDRACHTGEVER

Eigen Initiatief

DOEL

Supermarktontwikkeling + wonen

OPLEVERDATUM

2021

GetYourKikx Herontwikkeling Icoon - Oud en Duurzaam, ontworpen door Veersuals

De Noorderboulevard neemt een belangrijke positie in, binnen het winkelareaal van Rotterdam Noord. De crisis heeft gezorgd voor een verkleuring van het ooit brede en hoogwaardige winkelbestand naar goedkope en veelal dezelfde soort winkels.

Onderzoek heeft aangetoond dat de komst van een supermarkt zorgt voor een positief effect op de winkels die daarom heen liggen. Hiermee kan deze functie op termijn bijdragen aan een herstel van het winkelbestand op de Zwartjanstraat. KIKX transformeert op eigen initiatief twee schoolgebouwen tot een supermarkt met daarboven tien huur appartementen.

Op deze wijze geven we de huidige gebouwen weer een nieuwe functie voor de wijk. De karakteristieke gevel aan de 2e Pijnackerstraat is van waarden en blijft daarom behouden in het nieuwe ontwerp. De gevel van de school aan de 3e Pijnackerstraat zal weer worden herbouwd in deze karakteristieke stijl. Zo gaat de nieuwbouw op in de bestaande wijk en blijft het karakter van Noord bewaard. Naar verwachting zal begin 2020 een aanvang gemaakt kunnen worden met de sloopwerkzaamheden en zal hieropaansluitend de bouw kunnen aanvangen. Oplevering van de supermarkt en de woningen wordt verwacht medio 2021.

Recente Projecten

Nieuwbouw

De Hofdame

Barendrecht

Nieuwbouw

Het Bosbad

Eindhoven

Commercieel

Nieuw Kralingen

Rotterdam